4 Ocak 2015 Pazar

KOZMETİKLERİN ÖMRÜ

Merhaba güzellikler, 
2015 ile birlikte bloguma hızlı bir giriş yapıyorum. İlk konu olarak ürün yorumu dışında daha faydalı bir şeyler yazmak istedim. Bir çok kişinin de kafasında bu konuyla ilgili soru işaretleri olduğunu gördüm, inşallah sorulara cevap olacak nitelikte bir yazı olur :)
Nasıl ki bir yiyeceği yiyeceğimiz zaman bozulmuş mu diye bir ön kontrol yapıyoruz kokluyoruz yada azıcık tadıyoruz :)
Kozmetik ürün kullanırken de son kullanma tarihine dikkat etmeliyiz tabii sonuçta yüzümüze, gözümüze, dudağımıza uyguladığımız ürünler en az yediklerimiz kadar önemli..
Eminim ki kozmetik ürünlerinin üzerinde minik bir şekilde bulunan açık kapaklı bir kutu resmi görmüşsünüzdür. Yanında da 6M, 12M, 24M... gibi yazılar vardır bunlar bize o kozmetik ürününün son kullanma tarihini söyler. 'M' harfi ingilizcede month (ay) kelimesinin kısaltılmışıdır. 

Yani bu ürünler kapağı açıldıktan sonra belirtilen süre içinde tüketilmelidir.
Zaten bu süreler sonunda üründe renk ve koku değişimleri kesinlikle oluyor.
Ürünlerin kullanım ömrünü azaltan yaptığımız bir yanlışta özellikle kremlerin,maskelerin yanı kavanoz formunda olanların içine parmak batırmaktır bu elimizdeki mikrobu ürüne taşır ve üründe hızlı bir mikrop üremesi olur.
Bazı kozmetiklerinde üzerinde skt yazmaya bilir ama yinede bi süreleri vardır;
  • Fondoten 6-12 ay
  • Pudra,allık,far 2 yıl
  • Rimel 3-6 ay
Kullanım ömrünü çok yanlış bildiğimiz bir diğer ve en önemli ürün de güneş kremleridir. Güneş kremleri sezonluktur iki yaz üstüste kullanımı yanlıştır. Çünkü filtre özelliğini kaybederler. Sadece güneşten korunduğunuzu zannedersiniz. Korunmayı bırakın birde üstüne güneş lekeleri yapabilirler.Ürünlerinizi fayda için kullanırken zarara uğramayın ve skt geçtiyse ürününüze kıyın, çöpe atın..

Bloguma abone olmayı ve görüşlerinizi yorum olarak bırakmayı unutmayın lütfen :)
...Sevgilerimle...




3 yorum:

  1. Bu mükemmel yazı için çok teşekkürler ellerine sağlık mükemmel bir bilgilendirme olmuş ;)

    YanıtlaSil
  2. Bu kamuoyu için bir duyuru, biz böbrek almak ve hastalarımızı kurtarmak için farklı böbrek bağışçılarıyla çalışmak istiyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin. hastamıza böbrek bağışı için eşleşme ve her ödülü büyük ödüller bekliyor.
    E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
    veya whatsapp bize ulaşın: +1(515)293-5520

    YanıtlaSil