22 Nisan 2014 Salı

YAĞLI CİLT DÜŞMANI-->ZORETANİN !!

Merhaba güzellikler,bugün sizlere 5 aydır kullandığım ilaçtan bahsedeceğim..Bu ilacı ben kullandım sizde kullanın diye yazmıyorum çünkü ilaç tavsiyesi diye bir şey çok yanlış olur ilaçlar tavsiye üzerine değil doktor reçetesiyle kullanılır. Bu ilacı da o rahatlıkla yazabilirim ki reçetesini yazdırmak dahi zor doktorunuz uygun görürse yazar ve bir daha hep aynı doktor yazmak zorunda başka doktor yazamaz.Neyse bu konuya açıklık getirdiğime göre devam edelim.
Sivilce ve yağlı cilt tedavisinde kullanılan bir ilaç. Roaccutane ı hepiniz biliyorsunuzdur onun muadili bir ilaç. 
Cildimde çok fazla sivilce yoktu tek tuk ama baya büyük çıkıyorlardı bende ellemeden duramam öyle ki izleri hep kalıyordu ve cildim, saçım hep çok yağlıydı bende bu şikayetlerle devlet hastanesinde cildiyeye gittim.

Doktor büyüteç altında baktı cildime ve bu ilacı yazdı. İlacı anlatanda bir kitapçık verdi. Retinol (A vitamini) ağırlıklı, yan etkileri fazla olan bir ilaçtı tabi tereddüt ettim başta ama artık bu cilt problemlerime de bir son vermek istediğim için aldım.
İlacın yanında bir de yağlı cilt için yıkama sabunu ve dudaklarım için krem yazdı. Sabunu hala almadım sabunlara karşı bir ön yargım var ne zaman kullanmaya niyetlensem cildim kızarıyor,kaşınıyor,kabarıyor bende o yüzden bu sabunu almadım.Ama merakımdan alacağım galiba yakın zamanda :)
Evet ilacın etkilerine gelirsek cildim acayip derecede kurudu ama bundan şikayetçi değilim tabi hayatımda ilk defa sabah akşam krem kullanıyorum. Pul pul döküldü ilk baş krem sürerken bile kremi yayarken cildim soyuldu hep. Ve tabi artık tek bir sivilcem bile yok ama cildim eskisinden çok daha hassas.Dudaklarımın hali zaten harap :(
Sürekli dudak kremi sürüyorum ama yinede üstten bir kat derisi gidip yani sürekli yanıyor...
Bu dudaklarım için krem.

İlacın en sevdiğim iki yanııı var kii ilki saçım artık hiç yağlanmıyor bu etkiyi beklemiyorum ama süper oldu sabah  yıkasam akşama kadar yağlanıyordu hiç bir çözüm bulamamıştım ama artık iki gün yıkamasam da tertemiz :) ama tabi saç derim de kuruluktan derisi dökülüyor yani..
İkincisi de sürekli su içme isteği; ağız kuruluğu da yaptığı için sürekli su içmek gerekiyor bu da benim gibi su içmeyi unutan biri için iyi bir şey.
En büyük yan etkisi de hamilelikte kesinlikle kullanılmaması gerekiyor. Hatta evliyseniz bile her an halime kalma durumuna karşı yinede kullanmak riskli.
Bu tür ilaçların hepsinde var bu yan etki zaten.
Bir de roaccutane psikolojiyi bozduğu intihar eğilimli yaptığı söyleniyor ama bu ilaçta çok şükür psikolojiyi etkileyen bir durum hiç gözlemlemedim.
Bir de bu ilacı kullanmaya başladığımda intte aradığım ilk soru bu ilacın kilo aldırıp aldırmadığıydı :) O yüzden bende burda yazmış olayım ki ilaç kilo aldırmıyor.
Benim kullanma süremi doktor 1 yıl olarak söylemişti ilk baş ama nolur bilemem. Her ay bittikçe gidip yazdırıyorum.
Bu yazıyı yazdım ki bu ilacı yeni kullanmaya başlayıp hakkında bir şey bilmeyenler olabilir ya da cildindeki sorunlara çözüm bulamayıp ilaç kullanmayı düşünenler olabilir diye ama kesinlikle (!) tavsiye yazısı değildir.
 Benim bu durumda tek tavsiyem doktora gitmeniz ve doktorun verdiği yönteme güvenmeniz yönünde olur..
...Sevgilerimle...

228 yorum:

  1. Merhaba ilacın resmini görünce eski günlerim canlandı gözümde :) Ben bu ilacı 6 ay kullandım ve 3 sene boyunca yüzümde hiç sivilce çıkmadı. Sonra çene bölgemde çıkmaya başladı. Zar zor ikna etti doktoru yine yazdırdım. Bir 6 ay daha kullandım. Bir süre yine hiçbirşey çıkmadı. Yine çene bölgemde çıkmaya başladı. Aslında kullandığım temizlik ve kozmetik ürünlerine de çok dikkat ediyorum ama malesef kurtulamadım. Tek tesellim yüzümün tamamında çıkmaması. Tek avantajı da saçım hala yağlanmıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani kullanmayı bırakınca da saçınız yağlanmadı mıı bunu duyduğuma çook sevindim :))) inşallah benimde artık kullanmayı bırakınca sivilceler ve saç yağlanması geri gelmez benimde en çok çene bölgemde çıkıyordu kullanmadan önce şimdi hiç çıkmıyor çok şükürr :)

      Sil
    2. Evet hala saçım yağlanmıyor :) Umarım sivilce için de kesin çözüm olur senin için. Benim yüzümün her yerinde çıkıyordu artık sadece çene bölgemde var neyse ki. Keşke hiç çıkmasa ama malesef artık ümidimi kestim :)

      Sil
    3. Merhaba bi sorum olacakti hamilelik riski olanların asla kullanmamasi gereken bi ilaç oldugunu biliyoruz fakat ergenlik çağımdan beri mücadele ettigim aşırı saç yağlanmasina artik dayanamiyorum yani o hale geldimki ellerimle yolasim geliyor saçimi evliyim ve eşim bile çektigim eziyete dayanamiyor o bile kazıt saclarini diyor bekarken zaten 2 kez kazittim yaglanmaya dayanamayip insan saçini yikadiktan sadece bikac saat sonra yaglanirmi yaaa 😔 ama neyazikki bu ilaci kullanamiycam cünki heran hamilelik ihtimali var napsam bi akıl verin a vitamini içerikli bi ilacmis sadece normal a vitamini alsam enazindan azicikda olsa yağlanmayi hafifletirmi aceba. Yoksa kafayi siyiracam artik ben cinnet gecirme durumuna geldim 😲😲 hatta aklima ilaci alip ezip sac diplerine uygulamak bile geldi ama işe tabiki yaramaz heralde 😀😀😀 offfff 😔😔😔

      Sil
  2. Canım bir arkadaşım bu ilaç yüzünden böbreğini kaybetti sırf cilt sivilceleri icin gittigi doktor tavsiyesiyle kullanmasına rağmen, böbrek kuruluğuna yenik düştü acizane tavsiyem beslenmene dikkat etmen ve temizlik..Sağlık güzellikten çok daha önemli; )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadii ya çok üzüldüm arkadaşınız için :( Allah korusun kimsenin başına gelmesin su içmek gerçekten çok önemli ilaç kullanilmasa dahi ve tabiki sağlık herseyden önce gelir bir kaç sivilce için saglimizdan olmayalim :((

      Sil
  3. Bende kullandim canim bu ilaci, ama 10 mg ve her iki günde bir tane, doktorum o sekilde yan etkilerinin daha az olacagini söylemisti, sivilceleri hep yok etti ve dudak kurulugu ve ilk aldigim iki haftada kafa agrisi vs haricinde hic yan etkim olmamisti, takiiii cildimde lekeler cikana kadar, hani pigment lekeleri. bunun icin lazer yaptirdim kac kez, blogumdada fotograflar var. Almayi birakinca lekeler kayboladabilir kaybolmayadabilirmis, ben daha yeni biraktim kullanmayi bakalim ne olacak, ama akneli cildim ozamanlar cok daha kötü durdugu icin yinede kullanirdim sanirim...dikkatli olmak gerekiyor iste, ama tabii saglik en önemlisi :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de zamanında 6 ay boyunca günde 20mg bu ilaçtan kullandım. O kadar yan etkisinin yanında bir süre sonra tekrar da etti :( Bir daha kullanmayı asla düşünmeyeceğim bir ilaç. Artık bir çok doktor çok gerekli olmasa da yazıyor nedense. Daha sonra sürülen kremlerle sivilcelerin üstesinden geldim. Sanırım sonunda kurtuldum diyebilirim :) Ayda 1 - 2 tane özel zamanlarda cilt bakımımı ihmal edersem çıkıyor. Detayları okumak istersen bloguma ( http://www.gozdeokul.com/index.php/2014/06/sivilcelerle-savas-ben-kazandim/ ) bakabilirsin. Şimdiden geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler size de geçmiş olsun atlatmissiniz kullandiginiz urunleri merak ettim blogunuzu ziyaret edeceğim :)

      Sil
    2. Gozde hanim bende bu ilaca baslamayi dusunuyorm ama icim hiv rahat değil acaba o kullandığınız ve çözüm bulduğunuz sivilce kreminin adını yazabilir misiniz rica etsem

      Sil
  5. Bu ilaci kullanali 4 gun oldu hafif dudak kurulugu disinda bi yan etkisi olmadi henuz umarimda olmaz ama bu ilaci kullandim sure icinde cene bolgem olmayan sivilcelerimde cikmaya basladi aca buda mi bi yan etkisi :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba seda. Görünce yazmak istedim. Ben bu ilacı iki defa 6 ay kullandim ve ne yazık ki o da yan etkisi. İlk bir iki ay deri altındaki sivilce oluşumlarini dışarı atıyor tamamen. Birkac ay sabırlı olman lazım. Benim dudagimin iki yanında hala çıkıyor malesef.kesin çözüm olmadı ama eskisina göre çok daha iyi. Sabırlı ol ve kafana takma onlar gececek bir süre sonra ve cildindeki değişim seni mutlu edecek. Umarim senin için kesin çözüm olur ve bir daha hiç çıkmaz :)

      Sil
    2. Doktor ilk bir hafta sivilcelerin çoğalacak demişti, gerçektende cilt altındaki herşeyi birden atıyormuş dışarı ama bende normaldi çok çıkmadı dudaklarının kuruluğuda gittikçe artaçak ve ağız kuruluğun olacak o yüzden bol bol su içmeni tavsiye ederim yukarıdaki yorumlarıda okuduysan biri bu ılacın susuzluğu yüzünden böbrek sorunu yaşamış :( bende bunu duyduktan sonra ekstra su içtim şuan ilacı kullanmıyorum 6 ayım doldu çok şükür ki benim için kesin çözüm oldu artık hiiç sivilcem çıkmıyor

      Sil
    3. Özgecim hiç çıkmaması çok güzel bir duygu değil mi :) İnsan aynaya bakınca kendini çok mutlu hissediyor. Bende 3 yıl sonra tekrar etti.3 yıl boyunca pürüzsüz bir cildim varken şoka uğradım resmen. İkinciye de kullandım ama üç beş tane çıkıyor yine de nasıl bir bünyem varsa:) O kadar olur diyerek umursamıyorum artık :)

      Sil
  6. Insallah bende sizin gibi kurtulurum :) bu ilqci kullanirken makyaj yapabilirmiyiz en azindan bb krem artik herkesin sormasindan cok sıkıldim :((

    YanıtlaSil
  7. merhaba bu ilacı bende kullandım 1 sene oldu tedavim biteli.şu an gayet ii durumda yuzum fakat yüz temizliği için urun almakta kararsızım.lancome clarıns ve dermologıca arasında kaldım.bu konuda yardımcı olabilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu 3 marka arasından sorarsan dermologıca derim.. Sizin nasıl oldu bilmiyorum ama benim cildim ilaçtan sonra daha bi hassaslaştı o yüzden kozmetik temizleyicilerden çok dermokozmetik ürünler kullanmalıyız doktorumda öyle demişti eczaneden al demişti ve la roche posay marka önermişti bende onu alacağım senden onu bi düşünebilrsin sanırım fiyatları da lancome dan falan da daha uygun

      Sil
  8. Bende bu ilacı kullandım ama henüz 7 ay geçti ve sivilce çıkmaya başladı . Hızlı bir şekilde geçiyor gidiyor yeni çıkanlarda

    YanıtlaSil
  9. merhaba canım bende kullandım bu tarz bir ilaç ama bende hormon bozukluğu yaptığı için çene bölgemde tüylenme yarattı. vbirde hala sivilce çıkıyor yüzümde izlerim gözeneklerim falan kaldı hep. 4 aylık bir tedavi gördüm aknegen diye bir ilaçla. tekrar doktora gidip kullanmak istiyorum ama korkuyorum bu defa da senin bir önerin var mı?

    YanıtlaSil
  10. Meraba ben iki haftadır bu ilacı kullanıyorum ve makyaj yapmadan dışarı çıkamıyorum.Tedavi sürecini kötü etkilemeyecek ve kapatıcılığı yüksek olan bir ürün istiyorum bana bi öneride bulunabilirmisin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana doktorum helıocare bıtkısel pudra ve fondtn onerdı hemde 50 factor gunes koruyuculu ve cılde zarar vrmyo onu kuulansblrsın

      Sil
  11. Merhaba bu ilaci erkek kardesim kullanmaya basladi tedavisi ve ilac konusunda cok bilincsiz acikcasi arastirirken hakkinda pek guzel bir sonuc goremedim sadece yan etkilerini anlatmislar kardesim icin endiseledim kardesim pek onemsemiyor ilaci iciyor sadece siz ne dersiniz sonuc alabilir mi bu ilactan

    YanıtlaSil
  12. Merhaba ben mert benimde yüzümde aşırı yaglanmadan oturu sivilce cikiyor denemedigim sabun ve kozmetik urun kalmadi. En sonunda zoretanin diye bir ilac gordum sizde bahsetmissiniz . Doktora gitsem bu ilactan bende istesem yazarmi banada :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten gerek görürse yazar tabiki zaten bu aralar en sık yazdıkları ilaç bu

      Sil
  13. Ben bu ilaci kullanali 4 gun oldu ve daha hic bisey yok ilerki günlerde neler yasayacagim

    YanıtlaSil
  14. Bu ilaci kullanali 4 gün oldu ve daha her hangi bisey yok ilerde nasil şeyler yasayacagim

    YanıtlaSil
  15. Ben zoretanin kullanalı 10 gün oldu. Dudak kuruluğu var; yanımdan dudak balmımı hiç eksik etmiyorum. Yüzüm ve saç diplerim kaşınmaya başladı. Günde 1.5 lt. su içiyorum. (umarım yeterli olur) Saç diplerim için önerebileceğiniz bir ilaç var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence su tuketimizi arttirin.. Benim de ilaç kullandığım dönemde saç diplerimde kepeklenme olmuştu sebebi de kuruluk tabiki ama ilacı bıraktıktan sonra geçti kaşınma da deri döküntüsü olacağının belirtisidir ama geçiyor ona yapılabilecek bişey yok suan sadece çok sıcak suyla yıkayıp kuruluğu arttirmayin derim

      Sil
  16. Benim bi sorum olcak. benimde cildimde çok abartılı değil ama yanağımda bi bölgede cok vardı doktor bi hafta önce bu ilacı yazdı ama benimki sabah 20mg ı içiyorum akşamda 10mg ı içiyorum ikisinide verdi yani ağırmı sizce bide hiç su içen biri değilim zorla küçük bi şişe su içiyorm günde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktor dozu öyle verdiyse vardır bir bildiği o konuda yorum yapamam ama suyu gerçekten ihmal etmeyin yukarıda ki yorumları okuduysaniz bu ilaçla birlikte az şu tuketenlerde böbrek problemi olmuş sırf sivilcelerden kurtulacaz diye daha büyük problemler açmayın başınıza..

      Sil
  17. Bende bu ikaci yaklasik 2.5 aydir kullaniyorum. Ilk iki ay gunde 1 adet 20 mg seklinde aliyordum. Ancak yuzumde sivilce cikmasi cok cok azaldi. Kusma dedigimiz okay bitti artik. Sadece kizarikliklar var yuzumde. Dudak kurulugu var ancak lipstick ile hallediyorum. Goz damlasini neredeyse haftada 1 damlatiyorum. Burun kanamasi ise yalnizca 2-3 kez oldu. En son gittigimde doktor gunde 2 kere 20 mg almami soyledi. Boylece tedavi surem kisalirmis. Ama yan etkikeri dayanilmaz olursa bire inmek zorunda kalacagim. Su anda yuUmde nokta nokto irjce kirmiiliklar var. Doktor onlar gecince tedaviyi bitirecegiz dedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun inşallah sizde kısa sürede bu yan etkili tedaviden kurtulursunuz :)

      Sil
    2. Özge Hanım merhaba bende haftada maksimum 1 yada 2 tane sivilce ya çıkıyor ya çıkmıyor, açıkçası doktora siyah nokta ve yağlı cilt için gitmiştim ve hiç tereddüt etmeden test de yapmadan şöyle bir bakıp hemen bu ilacı günde 1 adet 10mg olarak yazdı fakat internette araştırınca tereddütte kaldım kullansam mı kullanmasam mı diye acaba bir sakıncası olur mu sizin görüşünüz nedir sadece yağlı cilt ve siyah nokta için kullanılabilir mi yoksa bir sürü sivilce mi olması gerek kullanmak için

      Sil
  18. Bende 2 Nisanda zoretanin tedavisine başladım. Tedavinin başlarındayım henüz abartılacak şekilde sivilce artışı dudak kuruluğu felan olmadı ama sivilce artışından çok endişeliyim 12 Haziranda mezuniyetim var 2.ayı bitirmiş 3.ayın içerisinde olacagım sizce hala sivilce artışı oluyor olur mu ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır o zamana kadar kurumaya başlıyor zaten sivilceler.. İyi mezuniyetler dilerim :)

      Sil
  19. Bende 4. ayımdayım 10 gün sonra 5. aya başlayacağım ilk 3 ay 40 mg 4. ayımda 60 mg kullanmaya başladım. Benim cildimde ara ara çıkan sivilceler vardı ama benim sorunum bir türlü bitmek bilmeyen siyah nokta ve beyaz ufak ufak çıkan sivilce gibi bezeler ve bunların açtığı deliklerdi. Bir de sabah yıkayıp akşam eve döndüğümde yağlanan saçlarım :) İlacı kullanmaya başladıktan 3 hafta sonra ciddi anlamda gözle görülür düzelmeler oldu. Bunlarla birlikte ciltte kuruluk, saçta pul pul dökülmeler de oldu tabii.. Ama 3. haftadan itibaren hiç siyah nokta yoktu bi tane bile. Cildim bebek gibi şuan canlı parlak, Ve artık 3 gün yıkamasam saçlarımı yağlanmıyor da. Deliklerin de %60 ı kapanmış durumda. Günden güne daha da iyi oluyor. Tedavim 5 ay sürecek benim bu aydan sonra yani 5. ayımda 50 mg kullanıp tedaviyi bitirecekmiş doktorum. Yan etkilerine gelince de ben çok fazla yaşadım ve bu 4 ay çok zor geçti. Şiddetli bel ağrıları, sürekli kanayan dudaklar, burun, ellerim, boynumda oluşan kuruluklar, mide bulantılarım... Ama bu düzelmeleri gördükçe bunlara katlanabiliyorum. Etrafımdakilerin söyledikleri, blip bilmeden ilaç hakkında konuşulanlar, bunların hiç biri canınızı sıkmasın. Yok intihar ettiriyormuş yok çok tehlikeliymiş hepsi kulaktan dolma şeyler. Hiç kimseyi dinlemeyin sadece doktorunuzu dinleyip, yüzünüze artık hiç makyaj yapmadan bebek gibi olacağı günleri düşünün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. meraba ben daha ilaca başlamadım netten yazılanları okuyorum yüzümde sivilceden çok sivilce izi var yanagımda ve çok fazla izlerle ilgili hiçkimse bişey yazmamış izlere iyi geliyormu acaba

      Sil
    2. evet bende kullanıyorum doktorum bana bu ağır ilacın diğer ilaclardan farkı izleri yok edeceği olması dedi

      Sil
    3. Merve hanim..
      Benimde cildim ve saclarim coook yagli. Hergün saclarimi yikamaktan yoruldum. Ayrica 8 yildir yüzümdeki minik beyaz uclu sivilcelerle ugrasiyorum.
      Tedaviniz bittikten sonra o sivilcelerde tamamen gectimi? Cildiniz ne durumda, hala yaglimi ve saclariniz kac günde bir yaglaniyor?
      Roaccutane kullanmayi dusunuyordum ama sanirim bu ilac yagli cilt icin daha faydali.. Simdiden cok tesekkür ediyorum.

      Sil
    4. Hasret cevap vermek istiyorum bende kullanıyorum zoretanin benim yüzümde çok fazla sivilce çıkmıyordu ama çıktığı zamanda tam çıkıyordu büyük oluyorlardı ve canımı acıtıyorlardı aynı şekilde sırtımda da vardı otururken sırtımı yaslanamıyordum yatarken canım acıyordu sonra doktora gittim baktı inceledi ve dedi ki sana çok etkili bir ilaç vericem ama yan etkileri var kabul ediyor musun dedi ben bunlar geçsin her şeyi kabul ediyorum dedim zoretanini yazdı bana bunun yan etkileri var ben bana verilen kitapçıkta okudum bunları mesela cilt kuruluğu burun kanaması gibi bu ilacı 6 ay kullanmamı söyledi doktorum her ay önce tahlil oluyordum kötü bir sonuç yoksa devam ediyordum her ay burnum kanadı mesela gece yatarken genzimde bir şey hissediyordum kalktığım da her yer kan oluyordu ben banyoya koşana kadar cilt kuruluğu çok oldu ellerim yüzüm dudaklarım kurudu güneş kremi yüz temizleyici ve yüz nemlendirici krem kullanmayı ihmal etme eğer kullanacaksan bu ilacı bu arada bu ilacı kullanmaya başladığın zaman ilk 1 ay çok kötü geçiyor yani önce bütün sivilcelerin tamamen çıkıyor hepsini cildin kusuyor 1 aydan sonra geçmeye başlıyor buda aklında bulunsun başlayacaksan eğer bunları göz önünde bulundurmalısın benim yüzümde 3. aydan sonra bir şey kalmadı izler kalıyor ama sonra onlarda geçiyor siyah nokta ve sivilceye dair hiçbir şey kalmadı bende bu ilacı kullanırken saçlarım yağlanmadı dediğim gibi cilt kuruluğu yapıyor saçların da yağlanmıyor biraz olsun yardımcı olabilmişimdir umarım :)

      Sil
  20. Arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun diyorum.
    Ben bu ilacı günde 100mg (sabah 40mg akşam60mg) olmak üzere kullanıyorum.
    İlacın yan etkilerinde beni en çok zorlayan sabah hissettiğim sırt ağrılarım.
    Ben ilacın yan etkilerini çok fazla hissediyorum çünkü çok ağır doz da kullanıyorum.
    Bu tedavi de tekrarlamamasının en önemli sebebi kullanmanız gereken doz u kullanmış olmanız.
    Benim üçüncü tedavim son doktorum tekrarlama sebebi olarak daha önceki tedavilerimde kullanmam gereken dozun tamamını kullanmadığımdan kaynaklandığını söyledi
    Aslında diğer doktorlarıma göre dozun tamamını kullanmıştım fakat maalesef her doktor doz konusunda farklı farklı düşünüyor.
    Herkese geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  21. Merhaba, Bende geçen ay bu tedaviye başladım, Normalde çok yağlı bir cildim var ve yüzümü yıkadıkdan 10 dk sonra parlamaya başlardı yağdan ve hayatım boyunca kurtulamayacağıma karar vermiştim ama bu tedaviye başladık ve 2 ci haftada beni çok şaşırttı ama şimdi şu soru kurcalıyor aklımı... Tedavi bittikden sonra Cilt yağlanma problemim geri dönermi? yoksa bu tedavi kalıcı olarak yağlanma problemimi yok edecekmi?. Beni Bilgilendirisen sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, diğer yazdıklarımda da belirttiğim gibi arkadaşım önemli olan dozunu tamamlamak. Benim daha önceki dokrotlarım doz konusunda yanlış karar verdiklerinden dolayı tekrarladı fakat dozunu düzgün şekilde tamamlarsan eğer, tekrarlama konusunda problem yaşamazsın. Bu aşamada her doktorun doz anlayışı maalesef çok farklı. Ben yüksek doz kullanarak tamamlamak üzereyim. Dediğim gibi günde 100 mg içiyorum. Yaklaşık beş aydır bu şekilde. Doktor çok önemli. Bu tedaviyi uygulayan çok doktorlar var ama inan hepsi çok farklı. Yardımcı olabileceğim başka sorun varsa çünkü ben bu sıkıntıyı on yıl boyunca yaşadım.
      Geçmiş olsun.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Benim tedaviden uzun bir süre sonra sadece T bölgemde biraz yağlanma olarak geri döndü ama kesinlikle eskisi gibi yağlanmıyor cilt en fazla karma hale döner

      Sil
    4. Cildiye doktoruna gittim yüzüm ve sacım yağlanıyordu diye doktor iki ay kulanacaksın dedi bu gün 2 ay bitti sacım iyi yağlanması yüzüm cok iyi değil ama ben devem edersem 5 ay kulanırsam yüzüm daha iyi olur mı bilgi almak istiyorum bebek poposu gibi 😞😞

      Sil
  22. Banada bugun doktor Verdi zoretanin 10 mglik gunde 1 tane aslinda yorumlari gorunce kullanmak istiyorumda istemiyorumda sivilcelerime sinir oluyorum ama ne kadar kullanmam gerekiyor daha da cok yuzumde sivilce artar mi bilemiyorum sagolsun doktor da ayrıntılı da anlatmadı tahlil bile olmadım şimdi de korktum baslamasam diyorum sonuçta çalışıyorum ve makyaj da yapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle benim fikrim kesinlikle tahlil istemesi gerekiyor. Fakat çok düşük doz vermiş. Zerotenin nin sivilceleri kusturucu etkisi var bunu ilk dönem herkes yaşar benim doktorum bu dönemi sorunsuz geçirebilmem için aynı zamanda antibiyotik vermişti ve o süreçte sivilcelerim çok da fazla çıkmamıştı. Dediğim gibi bu süreçte doktor çok önemli arkadaşlar yoksa koca bir süreç çöpe gidebiliyor malesef

      Sil
    2. Su anda antibiyotik kullanıyorum sabah akşam pazartesi başlamam gerekiyor ama kararsızım keşke ben tahlil isteseydim diye de pişman oldum Ama böyle bi ilacı bilmiyordum bile aslında galiba deneyerek ogrenicem ilaç bitince bana geliyorsun dedi artık o zaman soru cam ama hala korkuların var :(

      Sil
    3. Bence korkmana gerek yok çünkü çok fazla doz vermemiş ben sabah akşam 50 ser mg içiyorum sen sadece 10mg içtiğini söylemişsin. Kokmanın anlamı yok gerçekten.

      Sil
  23. merhaba zoretanin kullanıyorum bende 2 ay olucak ellerimde kızarıklık ve yanma kuruluk yaptı sizdede oldumu böyle şeyler yardımcı olurmusunuz :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, evet benimde ellerimde kızarıklık, kuruluk ve kaşıntı oluyor. Bunun için doktor krem veriyor ve bu rahatlatıyor. Kaç mg aldığını paylaşır mısın?

      Sil
  24. Ben de 20 gündür sabah 10 mg akşam 20 mg olmak üzere zoretanin kullanıyorum kolumda ve dirseğimde kızarıklık ve kuruluk yaptı bunlar beklenen yan etkilerden midir acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba öncelikle geçmiş olsun :) yan etkiler kişiden kişiye değişiyor ve ilacın mg göre bende aynı şekilde kullandım ilacı ve dirseğimde,kolumda,dudaklarımda kızarıklık ve kuruluk yaptı ama 4. aydan sonra herşey düzene giriyor merak etme tekrar geçmiş olsun :)

      Sil
  25. Aslında utanıyorum sormaya ama adette düzensizlik yapıyomu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır Kesinlikle böyle bir yan etkisi yok ilacın. Yan etkileri belli; ciltte kuruluk, ciltte hassaslık ve bende çok aşırı sırt ağrısı, topuk ağrısı yapıyor. Adetle alakalı bir durum söz konusu değil.

      Sil
    2. Hayır yapmıyor..

      Sil
    3. Benim yaptı..Kanamaların miktarı arttı.Prospektusunde de yazıyordu zaten adet düzensizliği yapabileceği.ancak benim zaten sorun cıkarmaya meyilli bir adet düzenim vardır. kişiden kişiye değişir bence bu yan etkinin olup olmayacağı

      Sil
  26. Merhaba , zoretanini 2 aydır hametan kremi ile birlikte kullanıyorum fakat sivilcelerim inanılmaz arttı suratımda sivilcesiz yer kalmadı. Sizce ne yapmalıyım endişelenmem erken mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle geçmiş olsun ve sakın ilacı bırakma. Ben zerotenin ilacını yaklaşık 7 ay boyunca kullandım ve şuan tedavim bitti. Senin daha 2. ayın olduğu için endişelenmene hiç gerek yok benim yaklaşık 3-4 ayım hep sivilceli geçti dışarı çıkamıyordum yüzümün her yeri sivilce dolmuştu fakat 4. aydan sonra herşey düzene girmeye başlıyor sivilcelerin ciddi anlamda yok oluyor ve gayet iyi bir yüze sahip oluyorsun endişelenmene hiç gerek yok daha ilacın başındasın sakın bırakma tekrar geçmiş olsun :)

      Sil
    2. Merhaba, öncelikle geçmiş olsun ve sakın ilacı bırakma. Ben zerotenin ilacını yaklaşık 7 ay boyunca kullandım ve şuan tedavim bitti. Senin daha 2. ayın olduğu için endişelenmene hiç gerek yok benim yaklaşık 3-4 ayım hep sivilceli geçti dışarı çıkamıyordum yüzümün her yeri sivilce dolmuştu fakat 4. aydan sonra herşey düzene girmeye başlıyor sivilcelerin ciddi anlamda yok oluyor ve gayet iyi bir yüze sahip oluyorsun endişelenmene hiç gerek yok daha ilacın başındasın sakın bırakma tekrar geçmiş olsun :)

      Sil
    3. Ben 3ayim oldu biraz kizariklik var gecermi diye trtedutteyim sizce gecermi yaa

      Sil
    4. benimde kollarımda çok kızarklık ve kuruluk olmuştu güneşe çıkmamaya çalış bence bide doktorun muhakkak nemlendirici krem vermiştir onu kullan geçmiş olsun

      Sil
    5. Benim kollarimda kizriklik yok yanagimin bi tarafinda az kizariklik var 3ay kullandim biraz etkisini gosterdi 4aya gececem sizce gecermi 6aya kadar

      Sil
    6. geçer tabi bence sabret biraz daha 4. ayı atlattıktan sonra rahatlıyorsun zaten şikayetlerin yavaş yavaş kayboluyo tabi sivilce durumunu bilemem ama geçer umarım :)

      Sil
    7. Sivilce yok bende az bi yanagimda kizariklik var gecermi kizariklar peki 3ay kullandim biraz etkisini gordum 3ayim kaldi YANI 5AYDAN SONRAMI DUZENE GIRIYOR

      Sil
    8. Merhabalar Zoretanin tedavisine başlayalı 23 gün oldu.Cok sorum var aslında 1)Boyum 1.87 Kilom 85 Doktor Sabah 10 Aksam 20 Mg verdi.Doz sizce de az değil mi ? 2 3 gun gogus kafesimde agri disinda bi yan etki görmedim. 2)Tedavi sonrasi sivilce izleri geciyor mu ? Benim cildimin yarisi sivilce yarisi da sivilce izi 3)Çikolata ve eti hic bir şekilde tüketmiyorum.Gunde 2 2.5 litre civari su içiyorum.Ev yemekleri tüketiyorum sadece.Fasulye bezelye falan. Pilav falan serbest mi ? 4) Ben hic yan etki gormedigim icin merak ettim bu iyi bisi mi kotu bişi mi :) tedavi sürecim uzun olacak anlamina mi geliyor.Kizariklik falan da yok bende

      Sil
    9. merhaba öncelikle geçmiş olsun :) zoretanin ilacını bende ilk hafta günde 30 mg olarak kullandım daha sonraki aylar için 40 mg'a çıkardı.Aynı şekilde göğüs kafesimde bazen şiddetli olmak üzere ağrılar gerçekleşti.Benim sivilce izinden çok derimin altında beyaz noktalar vardı ama sivilce izlerimde vardı. Gerçekten sivilce izlerini geçiren bir ilaç o yüzden hemen ümitsizliğe kapınma eminimki 4. aydan sonra herşey düzene girmeye başlayacaktır.Ayrıca ilaçta çok fazla a vitamini olduğu için doktorum bana bazı yiyecekleri tüketmememi söylemişti özelliklede havucu sana ne dedi bilmiyorum ama istediğin yemekten azar azar olmak üzere ye bence abartırsan yan etkilerini görebilirsin tabiii çok kasma kendini ama bol bol su içmen çok güzel çünkü vücudun çok kurumaya başlıyor.Umarım ağrıların da bir an önce geçer geömiş olsun tekrar :)

      Sil
    10. Fast foodu tamamen kestim a vitamini meyve de yemiyorum sebze de.Yumurtayi da 3 günde 1. Fakat tam yagli kaşar peyniri falan yiyorum bunlar yasak mi ? Fikriniz var mi degerler yüksek cikar korkusuyla bisi yiyemiyorm pek.Cok mi sıkıyorum kendimi

      Sil
    11. bence kendini çok sıkıyosun ben tedavi sürecinde fast food 1 2 kere yedim ayrıca herşeyden azar azarda olsa ye a vitamini ile birlikte içinde başka vitaminler de var onlardan eksik kalma yoksa çabuk hasta olursun bende başlarda korktum baya ama 6 ayın 6 sında da değerlerim hep normal çıktı bu kadar kasmana gerek yok aslında ama tabiki dikkatli de olmalısın

      Sil
    12. Merhabalar zoretanin tedavimde 45.gün bitti.Dudak kurumasi disinda bisey yaşamadım.3 4 tane yeni sivilceler çıktı eskiler duruyor.2 3 sivilcem tekrar tekrar kabuk bağlayıp döküldü daha da olmuyor.Cikan sivilcelerin izleri hala duruyor.Hic güneş görmemelerine ragmen.Etraftakilere bakiyorum cildi soyulanlar kizaranlar var 45.günde. Benim dozum 40.Bunun sebebi bu olabilir mi ? Ayrica cinselligin tedaviye bi olumsuz etkisi var mi ? Spora gitmek de sıkıntı yaratir mi

      Sil
  27. Zeroteni nin ilk dönemde sivilceleri kusturucu etkisi var. Bu kimi hastada daha az kimisinde daha fazla olabiliyor. Endişelenmeniz gereken bir durum yok yalnız benim doktorum bu durum için sivilceleri önlemek için ayrıca bir ilaç daha vermişti ve çok fazla sivilcem çıkmadan bu süreci çok şükür atlatmıştım.

    YanıtlaSil
  28. Gerçekden çok fazla bel ağrısı yapıyo 2. Ayım bitmek üzere ama etkisini gösterdi saçlarım yaglanmıyo eskisi gibi heryerden sivilcem çıkmıyo çok mutluyum hem bu sayede fazla su içiyorum çevremde kötü yorum yapılsada bırakmam bu hapı :))

    YanıtlaSil
  29. erhabalar Zoretanin tedavisine başlayalı 15 gün oldu.Cok sorum var aslında 1)Boyum 1.87 Kilom 85 Doktor Sabah 10 Aksam 20 Mg verdi.Doz sizce de az değil mi ? 2 3 gun gogus kafesimde agri disinda bi yan etki görmedim. 2)Tedavi sonrasi sivilce izleri geciyor mu ? Benim cildimin yarisi sivilce yarisi da sivilce izi 3)Çikolata ve eti hic bir şekilde tüketmiyorum.Gunde 2 2.5 litre civari su içiyorum.Ev yemekleri tüketiyorum sadece.Fasulye bezelye falan. Pilav falan serbest mi ? 4) Ben hic yan etki gormedigim icin merak ettim bu iyi bisi mi kotu bişi mi :) tedavi sürecim uzun olacak anlamina mi geliyor.Kizariklik falan da yok bende

    YanıtlaSil
  30. Mrrhba:bende tek yanagimda az kizariklik var dotora gittim zoretanin yazdi ve dudak nemlendirici yazdi bende eczaneden aldim ilaclari KULLANALI 3 AY OLDU AZ KIZARIK KALDI AKSAM 20 SABAH 10MG KULLANIUORUM GRCERMI DIYE TEREDUTTEYIM.....CEVAP YAZARSANIZ SEVUNIRIM ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herkesin cildi farklı olsada bu ilaç %99 etkili arkadaşlar geçirmeyeni görmedim umarım geçer ama güneşe çıkmamaya dikkat edin :)

      Sil
    2. bende geçti kalmadıydı işe gideli 3 gün oldu sonra eve geldim 1 gün sonra yanagımda kızarıklık çıktı 5 gün sonra 6 ayıma geçecem 7 aymı kullanmalıyım yoksaa 6 aymı yardımcı olursanız sevinirim :)

      Sil
  31. Mrrhba:bende tek yanagimda az kizariklik var dotora gittim zoretanin yazdi ve dudak nemlendirici yazdi bende eczaneden aldim ilaclari KULLANALI 3 AY OLDU AZ KIZARIK KALDI AKSAM 20 SABAH 10MG KULLANIUORUM GRCERMI DIYE TEREDUTTEYIM.....CEVAP YAZARSANIZ SEVUNIRIM ...

    YanıtlaSil
  32. Merhabalar, Adsız 1,87 için yazıyorum :) Doz konusunda şöyle bir bilgi paylaşmak istiyorum.
    Yüzde bulunan akne ağırlığına göre doz veriyor doktorlar ben bu tedaviyi üçüncü kez hayatımda bitiriyorum. Özetle şöyle;
    İlk tedavimde 18 yaşındaydım ilaçlarımın dozunu bitirdiğimi zannettim ki (en azından doktor bittiğini söylemişti) yüzüm bebek gibiydi fakat bu maalesef altı ay kadar sürdü 22 yaşında tekrar tedaviye başladım tekrar yüzümde hiç bir şey kalmadı fakat maalesef bu da bir yıl sürdü şuan 29 yaşındayım 11 yıl geçti aradan ve tekrar tedaviye başladım. Yaklaşık sekiz aydır tedavim devam ediyor son üç haftam kaldı
    Benim bu yaşamış olduğum tecrübeden çıkardığım şu ki arkadaşlar;
    Bu ilaç tedavisinde bitirmeniz gereken doz u almazsanız asla sonuç işe yaramıyor. Muhakkak ki tekrarlıyor.
    Benim son gitmiş olduğum doktor bunu üzerine basa basa bana iletti mesela şöyle düşünün
    Sizin otuz kutu bu ilaçtan bitirmeniz gerekirken siz yirmidokuz kutu bitirdiniz bu durumda eksik tedavi ile sizilce probleminiz devam ediyor.
    Ben günde yüz mg alarak toplamda kırk kutu bitiriyorum (şuan 37.kutum bitti)
    Doktorların doz konusunda ki görüşleri maalesef farklı farklı. Başından beri söylüyorum doz konusunda doğru karar verilirse benim gibi 11 sene bu tedaviyle uğraşmak zorunda kalmazsınız.
    Lütfen bu konuda doktor evet doz budur bitti dese de siz araştırmacı olun.
    Çünkü benim diğer tedavilerim de doz çok çok düşüktü.
    Bol su içmenizi öneriyorum onun dışında yeme içme konusunda kısıtlama yapmanıza gerek yok
    Güneşden uzak kalın
    Umarım buradan aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.
    Herkese acil şifalar diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar çok yardimci oldun bana ozellikle beslenme konusunda.82 kiloyum 1.87 yim.Yasim 21 ilk ay 30mg aldm suan 2.ayindaym 41.günde.40 mg alarak tedaviyi bitirecekmisim.Sanirim 6 ay devam edecek.Dozum tamamlanmis oluyor mu ? Dozu nasil tamamlayacagiz ne kadar doz almam gerek. İlk ay 30 mgdan 900 mg almis oluyorum dimi ? Tedavi bittikten sonra sende 6 ay sonra çıkmış ya çıkmamasi icin yapilacak birsey var mi ? Ben lazere gidip izleri yok ettircem

      Sil
  33. Merhabalar çok yardimci oldun bana ozellikle beslenme konusunda.82 kiloyum 1.87 yim.Yasim 21 ilk ay 30mg aldm suan 2.ayindaym 41.günde.40 mg alarak tedaviyi bitirecekmisim.Sanirim 6 ay devam edecek.Dozum tamamlanmis oluyor mu ? Dozu nasil tamamlayacagiz ne kadar doz almam gerek. İlk ay 30 mgdan 900 mg almis oluyorum dimi ? Tedavi bittikten sonra sende 6 ay sonra çıkmış ya çıkmamasi icin yapilacak birsey var mi ? Ben lazere gidip izleri yok ettircem

    YanıtlaSil
  34. Merhabalar, Tedavi bittikten hemen sonra lazer e gitme cildin en azından iki ay dinlensin kendine gelsin derim ben. Doz konusunda doktorun karar verecek ama benim diğer iki doktorum maalesef yanlış karar verdiklerinden dolayı şuan ben bu tedaviyi tekrar uygulamak zorunda kaldım. Ben 9 ay boyunca günde 100 mg olarak aldım. Bana çok ağır doz da bir tedavi uyguladı doktor. Sana şu kadarını söyleyebilirim. 500 Evler şafak hastanesi Şefriyar Nazari en azından doz konusunda danışmanı tavsiye ederim. Çünkü o sivilcelerin hayatınızda bir daha olmaması için verilmesi gereken dozu size veriyor. 11 yıllık yaşınmışlık tecrübelerime istinaden tavsiyelerim budur arkadaşlar.
    Lütfen bu ilacı kullanıyorsanız doz konusunda hasas olun...
    Tedavi bittikten sonra çıkmaması için yapılabilecek bişey var mı diye sormuş arkadaşımız...
    Kısa ve ney olarak maalesef yok.
    Bu yüzden burada yanıtladığım her yazılarda üzerine bastıra bastıra söylediğim tek şey bu ilacın dozu arkadaşlar.
    Yoksa aksi durumda koca bir tedaviyi maalesef çöpe atmış oluyorsunuz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bn zorextanin 4.ayındayım fazla bir şikayetim yok ancak biraz leke problemim var bunun için ne kullanmalıyım

      Sil
  35. Merhaba ben tatile gitmeyi düşünuyorum sizce sorun olurmu havuz deniz filan ? Güneş kremi filan kullansak bişey olurmu sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güneşe çıkmamaya dikkat et bence senin için zor olabilirr

      Sil
  36. arkadaşlar merhaba ya ben zoretanin ilacını kullandım bitirdim biteli yaklaşık 2 ay oluyo ama bu 2 aydır sürekli bazı yemekleri yerken miğdem bulanıyor bazen çıkarıyorum arada sırada da kendimi tutuyorum ilacın yan etkisi olabilir mi yani tedavi bittikten sonra bunları görmek normal mi

    YanıtlaSil
  37. Merhaba ben de zoretanin kullanmıştım fakat 3 hafta sonra ağrılarına dayanamayıp bıraktım. Aradan 5 ay geçmesine rağmen hala adet azlığı yaşıyorum. Kullanmadan önce hiçbir sorun yaşamıyordum adetimle ilgili peki bu sorun geçer mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bildiğim kadarıyla ilaç adette düzensizlik yada bozukluk yapmıyor sen yine bi kadın doğumla görüş bence

      Sil
    2. bildiğim kadarıyla ilaç adette düzensizlik yada bozukluk yapmıyor sen yine bi kadın doğumla görüş bence

      Sil
    3. bildiğim kadarıyla ilaç adette düzensizlik yada bozukluk yapmıyor sen yine bi kadın doğumla görüş bence

      Sil
  38. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  39. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  40. Merhabalar , ben zoretanine yeni başladım 10 gündür kullanıyorum doktor bu ilacın yanında bir de hemetan adında bir krem verdi bunun yüz için mi yoksa dudak için mi olduğunu söylemedi eczacı da söylemedi bende dudak için Nemlendirici diye düşündüm ve bunu kullanmayıp başka bir Nemlendirici kullandım ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hametan güneş kızarıklıklarına ve yanıklara sürülen bir kremdir dudağına nemlendirici olarak sürmeni tavsiye etmem eczaneden veya doktordan dudağın için nemlendirici lip stick isteyebilirsin biodermanın mavi renkli dudak nemlendiricici var sana onu öneririm ben kullandım baya memnun kaldım dudaklarım hiç kurumadı geçmiş olsun:)

      Sil
    2. Doktorlar hametanın dudak için veriyo canım dudaklarına sür çok iyi geliyo ben kullanıyorum

      Sil
  41. Merhaba arkadaşlar bende irinli sivilce çıkıyordu ilk ay doktorum akrentent verdi günde 2 tane bir 20 mg bir de 10 mg şimdi zoretanin'e geçtim aynı şekilde günde 2 tane 20 mg ve 10 mg yani okullar açılmadan 10 gün önce 2 ayım bitcek sizce 3.ayda yani okul döneminde hala çok olur mu??

    YanıtlaSil
  42. Merhaba ben zoretanine başlayalı 6 gün oldu. Acayip kaşıntı var ve dudaklarım yanıyo onun haricinde ilk4-5 gün baş ağrısı çektim acayip.Uykum geliyor fazla sonra susuzluk olabiliyor su içiyorum tabi de.Ve de burnumun yanları acayip yanıyo .sabah 20mg alıyorum 50 kiloyum 1.68 boyum.
    Soracağım konu şu yüzümde burnumda ne zaman kuruluk olmaya başlar?

    YanıtlaSil
  43. Merhaba benim ilacım bitti 6 ay kullandım.isotrexin jel verdi doktor izler için kullanan varmı ?

    YanıtlaSil
  44. Merhaba ilac bitince doktor herhangi birsey yaziyo mu receteye yada ne yaziyo

    YanıtlaSil
  45. Merhabalar banada önerdi doktor ama benimki sivilce için değilde daha çok yağlı cilt yüz parlaması için gitmiştim şimdilik birkaç kurutucu krem werdi diğer ay duruma göre zoretanin önermişti bşta onu istiyecem burdaki bilgiler sağolsun korkumu büyük oranda düşürdü verilen cevaplar için teşekkürler herkese :)

    YanıtlaSil
  46. merhaba bende zoretanin ilacını kullanmaya başladım ve bu süreci bloglamaya başladım benimzoretanintedavim.blogspot.com.tr bloguma beklerim sevgilerrr :)

    YanıtlaSil
  47. Merhaba ben bu ilacı kullanmaya başlayalı 48 gün oldu ve ciltte,dudakta kuruma,soyulma şeklinde belirtiler oldu haliyle fakat kullanan arkadaşlarımızın bahsettiği gibi cildimde çok fazla sivilce patlaması olmadı 5 6 tane falan çıkıyor şimdilik siyah noktalarım yüzeye çıktı azalmalar var fakat dediğim gibi çok fazla sivilce çıkmadı benim bu ilaca başlarken şikayetim iltihaplı sivilceden ziyade cildimdeki pütür pütür görüntü sebebiydi ve çok fazla sivilcenin tedavi sürecinde çıkmaması durumuna sevinmeli miyim üzülmeli mi bilemedim ? Normal mi onu da bilemedim???

    YanıtlaSil
  48. Merhabalar ben ilaci kullanmaya baslayali 1 hafta oldu dudagim ve yuzum kurumaya basladi fakat sivilce cikmadi aksine var olanlar iltihaplanip kuruyup gitti. Doktorum herkeste ayni etkiyi gostermez kimi insanda icten kurutur yalnizca soyulma olur demisti. Bende nasil olurki cokta endiseliyim internette gordugum yorumlardan sonra.

    YanıtlaSil
  49. merhaba bende bu ilaca başlayalı bir hafta oldu ben oldu ve ben şimdilik bb kremi kullanıyorum kapatıcı olarak acaba bunun cildime karşı bi eksisi olabilir mi? Bir de yüzümü Nivea ya da neutrogenanın yüz temizleme jeliyle gündelik olarak temizliyorum bu yüzümdeki kuruluğu arttırır mı sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bb kremin bi eksisi olmaz fakat dediğiniz temizleyici markalar kozmetik içerikli olduğu için cildinizin kurulugunu olumsuz etkiler dermokozmetik temizleyiciler kullanmanızı tavsiye ederim

      Sil
    2. Bb kremin bi eksisi olmaz fakat dediğiniz temizleyici markalar kozmetik içerikli olduğu için cildinizin kurulugunu olumsuz etkiler dermokozmetik temizleyiciler kullanmanızı tavsiye ederim

      Sil
    3. Evet cildimi kurutuyor daha fazla da peki bana önerebileceğiniz herhangi bi marka ya da ürün olabilir mi ?

      Sil
  50. arkadaşlar ben de 3. ayıma giriyorum günde 50mg kullanıyorum ilk 1-1.5 ayda baya yüzüm soyuldu sivilceler baya kendini kustu dudaklarım aşırı derecece kurudu ama sakın ilacı bırakmayın kremlerle çözülecek şeyler bunlar biraz sinirli bir halde yaratıyor malesef yüzüm düzelmeye başladı fakat kızarıklıklar da geçiyor mu tek merak ettiğim konu bu

    YanıtlaSil
  51. Merhabalar ben ilacı kullanmaya başlayalı bi kaç gün sonra 1 ay olucak. Ama galiba bu saban içmeyi unuttum bi sorun olur mu bi etki olur mu ? Bu konu da bi bilginiz var mı acaba ?

    YanıtlaSil
  52. merbahalar. bilgiler için cok tesekkürker öncelikle :) Benimde cok yağlı bir cildim var gün içinde yağlanıyor. Saclarımda aynı sivilce sorunum yok amasırf bu aşırı yağlanma sorunu için kullanmak istiyorum. tedavi süreci bitince yağlanma tekrar eski haline dönüyor mu ? teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır yağlanma geri dönmüyor kuru cilt veya en kötü ihtimal karma Ciltle devam ediyorsunuz

      Sil
    2. Hayır yağlanma geri dönmüyor kuru cilt veya en kötü ihtimal karma Ciltle devam ediyorsunuz

      Sil
  53. Merhaba. Bende bu ilacı kullandım. Açıkçası çok düzenli bir şekilde su içmedim. Hatta çok az içtim ve dudaklarımın parçalandığını gördüm. Ancak sanıldığı yada yazıldığı kadar büyük yan etkilerle karşılaşmadım. İşte klasik dudak kuruluğu, ciltte pullanma gibi... Ancak karaciğer kontrollerime düzenli devam ettim ve tedavim uzun bir süre olmasına rağmen hala 6 ayda bir kontrol ettirmekteyim. Bunu atlamamak çok önemli, geri dönüşsüz yan etkilerle karşılaşabilirsiniz. Ben tedavi sürecimde dudaklarım ve yüzüm için Hamethan adlı kremi kullandım, devlet hastanelerinin yoğun bakımlarında açık yaralar için bu kremin tedavide yeri var. Ve oldukça doğal ve faydalı bir krem olduğunu düşünüyorum.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  54. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  55. Merhaba, Ben bu ilacı uzun araştırmalar sonucu kullanmaya başlayalı 4 gün sonra 1 ay olcak. Yarın tekrar kan tahlili için doktoruma gideceğim. geçen sene doktorumun bu ilacı verdiğinde korkudan almamıştım, bu sene tekrar çözüm önerisi olarak karşıma çıktı yine ters tepmiştim. Sonunda karar verip başladım. Ben internette yazılanların çok büyük etkisinde kalmıştım. Size önerim kesinlikle kulak asmayın. Sonuçta herkeste aynı etkiyi yaratmıyor. Ben bol bol su içiyorum. Şuana kadar yaşadığım yan etkileri dudak kuruluğu yüzde pullanma şeklinde kuruyup dökülmeler, bir de bel ağrısı. Aşırı derecede bir kusma da yaşamadım. Her zaman çıkan sivilcelerim çıktı yine. (aşırı sivilceli biri değilim) Bunların hiç biri anormal bir şekilde gerçekleşmiyor tabiki.. Bir de hergün yağlanan saçlarım için bu ilacı kullanmaya heves ettiğim tek yönüydü kuruluk oluşturması. İlk kullanmaya başladığımda off artık ne zaman saçıma etki göstermeye başlayacak diye heyecanla bekliyordum. 18.günümden itibaren saçım yağlanmamaya başladı. 6 gün saç yıkamamak hayatımda bir ilkti sanırım, çünkü yıkadığım günün akşamı yağlanan bir saç yapısına sahiptim. Nasıl bir rahatlıktır bu diyorum :) Kullanmak isteyen herkese kolaylıklar diliyorum, sabrın sonu selamettir :)

    YanıtlaSil
  56. benim arkadaşım roaccutane bu ilaçtan öldü. aylık kontrolleri yapıldığı halde cildiniz güzel olsun diye karaciğeriniz perişan oluyor. çirkin suratlı insanlar sağlıklı olur ama karaciğeri tahribatlılar hastalıklı olur. lütfen beni yanlış anlamayın bu tarz ilaçlara arkadaşımdan sebep dayanamıyorum biliyormusunuz burcu çok güzel olmuştu gerçekten yüzü bebek gibiydi tek bir siyah nokta dahi yoktu o kacaman sivilceleri çıkmıyordu. 3 ay o güzelliğin tadını çıkardı ama artık yok takdir sizin güzel arkadaşlarım

    YanıtlaSil
  57. Merhaba
    21 yaşındayım bu yaşıma kadar sivilcelerim le pek fazla sorunum yoktu fakat şuan suratım çok kötü oldu.Dün gitmiş olduğum devlet hastanesicildiye doktoru bu ilacı tavsiye etti banada (zoretanin) Kan tahlilleri I bu sabah verdim. Ve şuan tekrar görüşmeye gidiyorum tedaviye başlamak için umarım yan etkileri ile ilgili büyük bi sorun yaşamam. Yazılan tüm yorumların hepsini okudum. Vefat eden arkadaşlar için çok üzüldüm. Ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yan etkileri tedavi bitince devam ediyormu? Kalıcı bir etkisi var mı acaba??

    YanıtlaSil
  58. ya kırmızı lekelere iyi geliyormu acaba bende siivilceden çok iz var bununla ilgili pek bişey yazılmamış yazılanlarda 5. ayda bile hala geçmedigini söylüyor kullananlar biraz yardımcı olabilirmi acaba

    YanıtlaSil
  59. merhabalr ben sivilceyle mücadelemi anlatsam benim için göz yaşı dökersiniz sanırım neler yapadım ki 6 yıldır bu hastalık diyorum artık bunun adına yani çok beter çektim aklınıza gelebilecek bütün ilaçları kullandım en son yani şuan bu ilaca başlayalı 1 hafta olucak sonuçlarını etkilerini yan etkilerini anlatmak isterim burda zaman ilerledikçe. şuana kadar pul pul dökülmeler başladı dudaklarım hafif kurudu ve muhteşem bi şekilde kaşınması var

    YanıtlaSil
  60. benim de 10 gün oldu bugün. dudaklarımda fazla kuruluk yok sürekli krem kullandığım için sanırım. ama yüzümde kuruluk başladı 4-5 gündür.özellikle burun kenarları ve alnımda bu ne kadar devam eder acaba martta okul başlıyor o zamana kadar geçmesi lazım biri yardımcı olabilir mii

    YanıtlaSil
  61. Ben bu ilacı kullanmaya baslayali 5 gun oldu ama cildim yaniyor aciyor pullanma ve soyulmalar var başka hic bi yan etkisini gormedim ama cildimdeki bu kizariklik ve yanma ve dokulme gececekmi yada olmamasi icin ne kullanmaliyim

    YanıtlaSil
  62. Ben bu ilaci yaklasik 6-7 ay kullandim. Doktorumun yaptigi on seanslar sayesinde hic sivilce kusmadi suratim. Neredeyse her yan etkiyi gordum diyebilirim çok kotuydu izlerim kaldi biraz ama gecicegine inaniyorum. Doktorumun tedavisi biraz farkliydi yuz yikama icin sebamed likid sabunu verdi yuzumu kopurttukten sonra 5 dk su carpmami soyledi ve bunu da 3 defa tekrarlicakmisim acikca soyliyim yapmadim kim yapabilir ki 15 dk? Çok sacma seyler soyledi banyo yaparken su degmicekmis mantigima yatmayan seyler soyledi. Ama yinede yapmaya calistim. Hersey çok guzel gitti izlerim icin acnelyse verdi bir iki gun kullandim ama o kadar yakiyo ki dayanamadim kullanmadim izler kalirsa kalsin dedim. 1 hafta oldu tekrar sivilce cikarmaya başladım inanin zoretanini kesinlike tavsiye etmiyorum hicbir garantisi yok ve çok zararli bi ilac dudak kurumasi, basur, tirnak batmasi, alerji, bas agrisi her turlu etkiyi gordum ve sonuc hala sivilce cikartiyorum. %80 sivilcelerim azaldi çok hafif izler kaldi onlara da raziyim ama tekrar sivilce cikartmasi baya kotu oldu. Ve ilac kullanirken deniz ve gunes yasak. Ama deniz ve gunes sivilceye en iyi gelen seydir. O yuzden tavsiye etmiyorum gercekten bosuna kendinize 6 ayı iskenceye cevirmeyin

    YanıtlaSil
  63. Merhaba bende bu ilacı kullanıyorum 1 hafta sonra 4. Aya girmiş olacağım buna rağmen tam sivilcelerim azaldı dedim birden çoğaldılar moralim çok bozuk kötü hissediyorum kendimi 4 ay olmuş hala kusma mı olur lütfen yardım edin teselliye ihtiyacım var

    YanıtlaSil
  64. Merhaba zoretanini kullanalı 1 ay oldu ve suratım hiç olmadığı kadar sivilceye sahip ve çıkan sivilceler kis gibi patlamıyor aksine kalıyor sivilceler haricinde her tarafım kurudu akşam 8 gibi uykum geliyor ve sırt ağrılarım çok fazlalaștı etkiler normalmi ve tedavi ne kadar sürmeli antalyada okuyorum ve tedavim yaza denk geliyor bu çok ciddi sorunlara yol acar mı sivilcelerimin alevlenmesi ne zaman durur lütfen yardım edin şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  65. Mrb ben bu ilacı 4 yıl önce 6 ay kadar kullandım ve suan çok şükür hiç bişey yok. Sadece çene kismimda 1 tanecik var oda beni pek rahatsız etmiyor :) sorum şu bu ilaç için çocuk olmuyor diye duymuştum suan bekar olduğum için aslının olup olmadığını bilmiyorum. Herhangi bir sorun olur mu acaba bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
  66. Merhaba, ilaçta 3. ayımdayım ve kusma hissiyatı yaşıyorum. Özellikle toplu taşıma araçlarında bu çok sık oluyor, bu ciddi bir durum mu ? seninde başına geldi mi ?

    YanıtlaSil
  67. benim 23 gün oldu ama hala kuruluk var yüzümde ne zaman geçecek bunlar dışarı çıkamıyorum ???

    YanıtlaSil
  68. amac zaten kurutup gecirmek. sacma sacma sorular sormayın lütfen bu ilacı 6 ay kullanıcan ve 6 ay boyunca kurutarak gecircek

    YanıtlaSil
  69. Merhaba,
    Bende sivilce mağduru olarak zoretanin kullanmaya başladım. 20 mg akşam 10 mg sabah alıyorum. Bir haftayı geride bıraktım. Tedavinin ne kadar süreceği konusunda doktorum bilgi vermedi şimdilik :( Dudaklarımda aşırı kuruluk var sürekli nemlendirici kullanıyorum. Aynı şekilde cildim de kuru ve hassas. Çenemde yeni sivilceler çıkmaya başladı :( Ben iş gereği makyajsız evden çıkamıyorum. Makyaj yapmam tedavi mi ne derece de kötü etkiler ? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makyaji iyi temizlediginizde kötü bir etkisi olmuyor yalnızca cilt soyulmaya basladikca fondoten yüze oturmuyor kötü duruyor

      Sil
  70. Merhabalar bende 15. günümdeyim.. sabah 20mg akşam 20 mg kullanıyorum. başladığımdan beri gözümde yanma ve uyku hissediyorum.. Ayrıca bende işim gereği makyaj yapmak zorundayım acaba ne derece etkiler? Bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanma göz kuruluğu yaptığı için olabilir artarsa bence göz damlası kullanabilirsiniz. Makyaja da bi eksisi olmuyor yalnızca cilt soyulmaya basladikca fondoten yüze oturmuyor kötü duruyor

      Sil
    2. Aydınlattığınız için teşekür ederim :)

      Sil
  71. Merhaba,ilaca başlayalı 1 buçuk hafta oldu. Yüzüm ve dudaklarım kurudu. Doktorum günlük 40 mg kullanmamı tavsiye etti. Nemlendirici,güneş kremi,losyon ve dudak kremi aldım. Bol bol da su içmeye(günlük 2 litre)gayret ediyorum. Doktorum 6 ay kullanacağımı ve her ay düzenli kontrole geleceğimi söyledi.
    Böylesine zahmetli ve güçlü bu ilacı kullanınca %100 başarıya ulaşır mıyım?Eğer ulaşamayacağıma kanaat getirirsem ilacı bırakacağım.

    YanıtlaSil
  72. Merhaba,ilaca başlayalı 1 buçuk hafta oldu. Yüzüm ve dudaklarım kurudu. Doktorum günlük 40 mg kullanmamı tavsiye etti. Nemlendirici,güneş kremi,losyon ve dudak kremi aldım. Bol bol da su içmeye(günlük 2 litre)gayret ediyorum. Doktorum 6 ay kullanacağımı ve her ay düzenli kontrole geleceğimi söyledi.
    Böylesine zahmetli ve güçlü bu ilacı kullanınca %100 başarıya ulaşır mıyım?Eğer ulaşamayacağıma kanaat getirirsem ilacı bırakacağım.

    YanıtlaSil
  73. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  74. Merhaba;

    Benim 4. ayım 6 gün sonra 5. ay'a gireceğim. 4 Ocak'daki yorumda İlk 1 ay ki yaşadıklarımdan bahsetmiştim. İlk 2-2,5 ay sırt ağrılarımdan gece uyumakta çok zorlanmıştım. Sabah uyandığımda sanki hiç uyumamışcasına dayak yemiş gibi oluyordum, neyseki 3. aydan sonra bu sorunla karşılaşmadım. Kuruluk etkisini yüzümde ve tüm vücudumda yaşadım, ellerimin üst kısmında zaman zaman kırmızı kaşıntı yapan kabarcıklar çıktı ama doktrorumun verdiği Ürederm isimli kremi bol bol gün içinde ve yatarken kullandığımda geçti. Mutlaka nemlendirmeniz gerekli. Dudaklarımda herkesin abarttığı kadar bir yarılma parçalanma yaşamadım, evet dudaklarınız aşırı derecede kuruyor ama ben lipstik'imi çalıştığım için öğle yemeklerine inerken bile yanımda taşıyordum. Bu arada ilaca ilk 1 ay 30mg 2. ve 3. ayda 40 mg olarak devam ettim. 3.ayın yarısında dışkı bölgemde kanamalar başlamıştı, doktoruma danıştım 20 mg düşür ve genel cerrahiye görün dedi. Genel cerrahiye göründüm hemeroid belirtisi yoktu, yani kanamalar ilacın yan etkisiydi. Zorlanma dönemlerinde oluyordu, sürekli olarak değil. 4. ayda tekrar 40 mg a çıktım. 18. günümden itibaren de saçım hiç bir sekilde yağlanmadı. Normalde her gün saçını yıkayan biri olarak en rahatladığım şeydi saçımı 5 gün yıkamadığım zamanlar oldu :) Kusma dönemi yaşamadım çok fazla, tabiki sivilcelerim çıktı fakat zaten ara ara sivilce problemi yaşadığımız için çok dikkat çekici olmuyor. 2. aydan sonra da yüzümde hiç sivilce çıkmadı. Çenemde oynadığım 2-3 sivilcenin lekeleri kaldı sadece. Size tavsiyem sakın ellemeyin, sabrın sonu selamet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lekler için ne yaptınız acaba bnde 4.ayım bitmek üzere çok yok fakat doktorum enjeksiyon önerdi bi kaç tane iz için bunu yaptırmalımıyım bilmyrm

      Sil
  75. Sevgili özge benim 2.ayım dolmak üzere yüzümdekiler baya arttı bide büyük büyük çıkıyo sence benim yüzümde düzelir mi aknegen kullanıyorum ama ben cevap verrsen çok sevnirim

    YanıtlaSil
  76. Merhaba Ben de bu ilaca baslicam mayis ortasi gibi dusunuyorum yazin kullanmak hakkinda ne dusunuyorsunuz cok mu zor olur antalyada yasiyorum riskler neler okul acilinca 5.ayima baslamis olucam yuzum gorunum olarak toparlamis olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, doktorlar bu ilaca genellikle yazın başlatmıyorlar. Güneş çok etkiliyor sivilcelerin lekeleri kalıyor. Hele ki Antalya gibi bir yerde başlatacağını düşünmüyorum.

      Sil
    2. Bugun gittim doktora dikkat etmem kosuluyla günlük tek hap 20 mg verdi kilomu sormadi sure soylemedi tum yaz ayni oranda kullanicam son olarak bepanthen krem bende killanma yapiyordu merhem de yapar ki hametan nasil ne nemlendirici kullanayim

      Sil
    3. 20 mg düşük bir doz olduğundan dolayı doktor sormamış olabilir, siz yinede aklınızdaki tüm soruların cevabını doktorunuzdan almaya bakın, sonucta yan etkileri olan bir ilaç kullanıyorsunuz..

      Sil
  77. Merhaba bnde baslayacgm bu ilaca yuzumde sivlceden cok gozenek var iri iri ve lekeler onlarda ise yarar mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ilac lekelerde çok fazla etki göstermiyor. Önceki sivilcelerimin lekelerini hafifletti fakat ilacın çıkardığı bir kaç sivilce ile oynamıştım, onların kesinlikle lekesi kalıyor.

      Sil
  78. Merhaba bnde baslayacgm bu ilaca yuzumde sivlceden cok gozenek var iri iri ve lekeler onlarda ise yarar mi

    YanıtlaSil
  79. Selam Arkadaşlar !!!! günde 30 mg kullanıyorum yaptığım tahlillerde kan değerlerim yüksek çıkmış doktor 15 gün ara ver dedi 2. ayım bitmişti oysaki. 15 gün ara versem, 2 ay boyunca kullandığım ilacın etkisi kaybolur mu?? Cevap verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İLAÇ KANDAN 1AYDA ATILIYOR Bİ SIKINTI OLMAZ

      Sil
  80. MERHABA BENDE KULLANIYORUM SORMAK İSTEDİĞİM BİŞEY VAR BENİM SAÇLARIMDA AŞIRI DÖKÜLME SEYRELME OLDU ACABA SAÇ DÖKÜLMESİ YAŞAYAN VARMI VE TEDAVİDEN SONRA ÇIKTIĞINA ŞAİT OLAN VARMI :(

    YanıtlaSil
  81. ARKADAŞLAR MERHABA BENDE KULLANIYORUM YAKLAŞIK 3 AYDIR FAKAT BEN GÜNDE 5 TANE İÇİYORUM İLK MUAYENEDE İLACIN KİLOYA GÖRE VERİLDİĞİNİ SÖYLEDİLER FAKAT BURDAKİ YORUMLARA BAKTIM BENDEN FAZLA KULLANAN YOK SANIRIM KONUYLA İLGİLİ BİLGİSİ OLAN VARMI ACABA???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oha kaç kaç kullanıyon ve kilon kaç

      Sil
    2. SABAH 2 AKŞAM 3 OLARAK İÇİYORUM KİLOMDA 52 :(( BU AY KONTROLÜM VAR SORUCAM VE OKADARDA SİVİLCEM YOK BENİM

      Sil
    3. kaçar mg alıyorsun ? Toplamda kaç mg yapıyor ?

      Sil
  82. 8 ay kullandım hiçbir işe yaramadı şimdi eskisinden daha çok çıkıyor hadi hayırlı işler ������

    YanıtlaSil
  83. Bende bu ilacı kullanıyorum doktorum 6 ay kullanmamı söyledi benim şuan 1 ay oldu. İlk 1 ay çok kötü geçeceğini söylemişti dediği gibi de oldu şuan 1. ayda olduğum için yüzüm kötü ama siyah noktalar geçmeye başladı bile. Arkadaşın dediği gibi benimde cildim çok yağlıydı saçlarımda öyle ve şuan saçlarım yağlanmıyor bu çok iyi benim için :) Bu hapı kullanan arkadaşlar dudak kuruluğu için nivea nın saf su ve aloe vera özlü dudak kremini öneririm ben memnun kaldım :) yüzümde oluşan kuruluk için ne kullanabilirim ayrıca güneş kremi kullanıyorsanız hangisini kullanıyorsunuz yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;
      Ben de 2. ayımdayım. Günlük 30 mg kullanıyorum. Güneş kremi olarak "Bioderma Photoderm Max Spf50 Cream 40ml" kullanıyorum ve gayet memnunum. Temizleyici olarak da yine aynı şekilde "Bioderma Sebium Foaming Jel" kullanıyorum.

      Sil
    2. Önerilerin için çok teşekkür ederim Zeynep. Umarım istediğimiz sonuçları alırız :)

      Sil
  84. kan değerleriniz ilaçtan dolayı yükseldimi.kan değerleri yükselince doktor ilacınızı kestimi ?

    YanıtlaSil
  85. Ben 4.ayıma basladım yuzumde hıc bırdey kalmadı hic kusma yapmadı sadece kollarımın her yerı yara ıcınde cilt hassaslastığı en ufak bır darbede yara olabiliyor 3 ay daha kullanacagım 30 mg aksam ıcıyorum kan degerlerımdede bşr sorun yok herkese tavsiye ediyorum ama hangi güneş kremini kullanacagım konusnda kararsızım

    YanıtlaSil
  86. lekler için ne yaptınız acaba bnde 5.ayım bitmek üzere çok yok fakat doktorum enjeksiyon önerdi bi kaç tane iz için bunu yaptırmalımıyım bilmyrm
    Yanıtla

    YanıtlaSil
  87. Merhabalar ✋ Bende zoratenin ilacıni kullanmaya başlayalı yaklaşik 15 gün oldu . Benim yüzumde sivilce yok denecek kadar azdı doktorum lekelerim için bu tedaviye basladı.ve yanında acnesely diye bi krem daha verdi sivilceler için sanirim bu krem sizce ben bu kremi yüzüme sürmelimiyim ? Yani sivilcem yok o yuzden endiseliyim ve biraz lekelerim arttı aksine. Gunes koruyucu olarak la-roche kullaniyorum. Ve nemlendirici olarak da hametan . Sizce ne yapmalıyim aydinlatirsaniz sevinirim ��

    YanıtlaSil
  88. Ben ilacı kullanalı 1 hafta oluyor 20 mg mı 2 günde 1 aliyorum bu ilacın etkisini azaltırmı yada gecırme zamanını uzatırmı

    YanıtlaSil
  89. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  90. Merhaba ben ilacı kullanalı 2 hafta oluyor 20 mg mı 2 günde 1 aliyorum bu ilacın etkisini azaltırmı birde herkes te ılk basta sıvılce çoğalıyomus bende olmadı etkısını gostermemeındenmı kaynaklanıyor

    YanıtlaSil
  91. Mrb ben 34. Günümde zoratenin tedavisini bıraktım saç dökülmemden dolayı fakat saç dökülmem durmadı saclarimda ince telli cok saglikliyken suanda çok bakımsız duruyor benimle aynı durumda olan var mı saclarim için ne yapmam gerek birde ilacı artık kullanmayi düşünmüyorum sivilceyle yasarim fakat saçsız asla diyerek bıraktım sivilce izlerini geçirecek bi krem öneriniz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence leke tedaavisi için kışı bekle yazın sonuç vermez hatta koyulaşabilir güneş kremi kullan çok düzenli

      Sil
  92. Merhaba ben bir hafta öncesi cildiyeye ciktim. Vucudum sivilceler cikiyordu cok buyuk bi sekilde. Doktora gittim akne ve sivilce dedi bu hapı ve hametan birde yesil sabun verdi kullanmaya basladim insallah iyi gelir. Hap gunde bi tane ama yan etkileri cok olan ilac bazeb hissediyorum hafif yuzumde sislik yapiyo sanki o kadarida dogal diye dusunuyorum bu yaziyo yazdiginiz icin tesekkur ederm guzel bi bilgi oldu 😊💕

    YanıtlaSil
  93. tedavim devam ediyo 3.ayımdayım sivilce yok izlerim sanki çukurlaşmaya başladı balık yağı kapsülü sürsem yüzüme nemlendirici yerine zararı olur mu sizce eskiden kullanırdım çok faydalıydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. derken tedaviyi bırakmak zorunda kaldım kısa bi maceraydı ümitliydim üzdü..

      Sil
  94. Meraba ben bu ilacı yeni kullanmaya baslayacam yalnız okuduklarimdan sonra tedirgin oldum ben ergenlik de bile bu kadar sivilce çıkarmadım üstelik çıkan sivilceler leke bırakıyor ne kullandiysam geçmedi doktorum da zoretanin ilacını önerdi benim sorum şu sivilceler le birlikte lekeleelerde geçiyor mu

    YanıtlaSil
  95. Meraba ben bu ilacı yeni kullanmaya baslayacam yalnız okuduklarimdan sonra tedirgin oldum ben ergenlik de bile bu kadar sivilce çıkarmadım üstelik çıkan sivilceler leke bırakıyor ne kullandiysam geçmedi doktorum da zoretanin ilacını önerdi benim sorum şu sivilceler le birlikte lekeleelerde geçiyor mu

    YanıtlaSil
  96. Benim 4. Ayım ve günde 140 mg kullanıyorum sabah 3 akşam 4 tane içiyorum daha yeni başladı saç dökülmesi ama çok fazla dökülüyor bunu nasıl çözebilirim?? Birde tırnak batması yaptı onu da doktorumla hallettim. Ama saç dökülmesi beni psikolojik olarak çok etkiliyor daha önce bu sorunla karşılaşan varmı çözümü nedir??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar öncelikle geçmiş olsun size de.
      Ben 4 gündür kullanıyorum ilacı. İlk hafta 60 mg sonrasında 120 mg içeceğimi söyledi doktorum. Doz konusunda çok tedirginim. buraya yazan arkadaşlar genellikle az dozda kullanmışlar galiba. sizi gördüm yüksek dozda kullanan bu yüzden size sormak istedim. benim de yüksek çünkü:(
      Bu zamana kadar iç hastalıkları olarak karaciğer mide vs.gibi (çünkü en fazla etkilenen organ orası) organlarınız da herhangi bir sorun problem yaşadınız mı???
      Yani kuruluk çatlak falan beni etkilemiyor da sağlık konusun da çok tedirginim. Cildimi düzelteyim derken sağlığımızdan olmayalım. lütfen yardımcı olur musunuz 4. aya kadar mı hep bu doz da kullansınız?

      Sil
    2. İlk 2 ay düşük dozdaydım iç organlarda hiçbir sıkıntı olmadı zaten doktorum sürekli kontrol ediyor o konuda korkmanıza gerek yok ama diğer yan etkiler can sıkıcı

      Sil
    3. merhaba,
      bende bu ilaca bugün başlayacağım ama bir korkum var. bıraktıktan 3 ay sonra hamile kalabilirsin diyor doktor, 3 ay sonra bile olsa çocuğa bir zararı olur mu?

      Sil
  97. Genćler bu ilacı kesinlikle ićmeyin izotretinoin çok tehlikelidir uyarim sizi sen nerden biliyorsun dersen tıp öğrencisiyim bizim doktorlar önermiyor sağlığın ne demek olduğunu anlamayan doktorlar var hala Türkiye de ne yazıkki

    YanıtlaSil
  98. Arkadaşlar benim yüzüm var saçlarım yaşlanıyor ve benim yüzümde kizariklik ve leke var sivilce yok bazen beyaz küçük sivilceler çıkıyor o kadar doktor zoretanin verdi etkisini gören var mı bu konuda lütfen

    YanıtlaSil
  99. Arkadaşlar benim yüzüm var saçlarım yaşlanıyor ve benim yüzümde kizariklik ve leke var sivilce yok bazen beyaz küçük sivilceler çıkıyor o kadar doktor zoretanin verdi etkisini gören var mı bu konuda lütfen

    YanıtlaSil
  100. Arkadaşlar benim yüzüm ve saçlarım yağlanıyor ve benim yüzümde kizariklik ve leke var sivilce yok bazen beyaz küçük sivilceler çıkıyor o kadar doktor zoretanin verdi etkisini gören var mı bu konuda lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bende zoretanin sivilce ilacını kullandım ve bitireli yaklaşık 2 sene oluyor sonuçtan gerçekten memnunum. Çene ve alnımda deri altım da sivilceler vardı sıktığımda beyaz sivilceler çıkıyordu. Gerçekten rahatsızsan kullan iyi sonuçlar ile karşılaşacaksın ama seni rahatsız etmiyorsa çok gerekli değil

      Sil
  101. evet hanımlar baylar bendeki olan tüm yan etkiler aynısını anlatmış buyurun izleyin isterseniz ? ;

    https://www.youtube.com/watch?v=1ZH0OQaHceU

    YanıtlaSil
  102. Ben isim Irrua Uzmanı Hastanesi doktor biri tarafından Dr Rex Kelvin değilim, ben nasıl çalıştığını ve biz satın alma ve örneğin insan organlarının satış için yıl için yeniden başladığını internette reklamı için hastane yönetimi tarafından fırsatı verilecektir var Eğer orada bu teklifi ilgilenen varsa böbrek, aşağıda e-posta adresinden hastane irtibata geçmekte tereddüt etmeyiniz: irrua uzman hastane organları Cerrahi uzman olan ve bir donör olarak riski o var
    Ve bu bizim e-posta:
    irruaspecialisthospital20@gmail.com

    YanıtlaSil
  103. Merhabalar ben daha bugun yazdirdim ilaci gunde 3 defa 20 mg aliyorum kiloma gore verdi heralde insallah cok fazla bi yan etkisi olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bende aynı ilacı senin kullandığın şekilde ve dozda aldım ilacım biteli 2 seneye yakın oluyor. İlacın yan etkileri kişiden kişiye değişiyor ben hiçbir yan etki görmedim sadece çok su iç ve nemlendirici kremler kullan özellikle dudağın için ve kolların için

      Sil
    2. Teşekkür ederi insallah dedigin gibi olur doktorum zaten bir tane merhem verdi

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  104. Peki bir sey daha sorucam kac ay kullandin ve olumlu sonuclar aldinmi?

    YanıtlaSil
  105. Ben de zoretanin kullananlardanım. Bugün 5.ay bitti, fazla sivilcem olmadığı için 1. 2. Ve 3. Ay 20 mg , 4. Ve 5. Ay 30 mg kullandım. Belli bir doza ulaşmak gerektiği için önümüzdeki 2 ay 40 mg ile devam edeceğim. Yan etkileri çok fazla hissediyorum özellikle vücut kırıklığını. Ama ben çok az su içiyorum bununla alakası olabilir, sivilcelere ve lekelere gerçekten çok etkili. Karaciğer enzim kontrollerini de düzenli yaptırdığınız sürece ilacın kullanımında bir sorun yok.

    YanıtlaSil
  106. arkadaşlar aknetrent kullandım bende 8 .aydayım bir kaç ay önce tedevi bitti ilk defa bugün cildim yağlandı
    yüzüm gerçekten korkunç görünüyordu bütün sivilceleri temizledi 3 aydır hiç sivilce çıkmıyor bu şekilde çok mutluyum
    şimdi yüzümün yağlandığını görünce korktum sanırım tekrar çıkmaya devam edicek
    ne yapsak 6 ay ilaca katlandık şimdi eskisi gibi olursa????

    YanıtlaSil
  107. Merhaba ben daha yeni kullanmaya başladım doktor dudaklarım için bir krem verdi keracnyl diye bir krem fakat hic iyi gelmedi baska bir tavsiye var mi onu sormak istedim simdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  108. Merhaba, eğer 750.000 $ için böbrekinizi satmak istiyorsanız acilen bağışçılara ihtiyacımız var.
    Bir sperm, yumurta, böbrek veya karaciğer donörü olmaya hazırsanız hemen şu anda hastane doktoruyla irtibat kurun: drFredrickhospital@gmail.com
    Böbrek satmak ve bağışı yapmak için doğru yer burasıdır.

    YanıtlaSil
  109. Iyi haber: Saglikli misiniz ve böbrekinizi satma firsati buluyor musunuz, burada sans ve miktar verici basina 450.000 $ 'dur (killionkidneyhospital@gmail.com)
    Killion Hastanesi Böbrek Enstitüsü (KHKI), Rash Behari Caddesi, Kolkata, böbrek bakimi için en iyi tibbi merkezdir. Su anda gerçek böbrek bagislari ariyoruz. Gerçek bagisçilar lütfen hastanenin hastane doktoruyla iletisime geçmelidir. E-posta: killionkidneyhospital@gmail.com veya +19292009234 numarali telefonu arayin

    YanıtlaSil
  110. Iyi haber: Saglikli misiniz ve böbrekinizi satma firsati buluyor musunuz, burada sans ve miktar verici basina 450.000 $ 'dur (killionkidneyhospital@gmail.com)
    Killion Hastanesi Böbrek Enstitüsü (KHKI), Rash Behari Caddesi, Kolkata, böbrek bakimi için en iyi tibbi merkezdir. Su anda gerçek böbrek bagislari ariyoruz. Gerçek bagisçilar lütfen hastanenin hastane doktoruyla iletisime geçmelidir. E-posta: killionkidneyhospital@gmail.com veya +19292009234 numarali telefonu arayin

    YanıtlaSil
  111. Merhaba bugün böbrek bağışçısı olmaya hazır olduğunuzu biliyorsanız (tüm seyahat masraflarıyla birlikte 450.000 $ ödeme yaparsınız), acilen böbrek bağışımıza yalnızca 13 kişinin ihtiyacı olduğu için böbreğimi acilen hastanemize satarsınız.
    SADECE sağlıklı% 100 kişi sığar.
    Talebinizi: carolbobrekhastanesi@gmail.com adresine yazın hemen derhal sizinle iletişime geçeceksiniz
    Not: ameliyat için seyahat etmeye hazır olmalısınız ve yalnızca sağlıklı kişiler

    Dr Robson Caroline.

    YanıtlaSil
  112. DİKKAT HABERLERİNİ PAYLAŞIN
    Acilen verenlere şimdi ihtiyacımız var mı? 5 kişi acilen ihtiyaç duyuluyor 450.000 $
    Böbrek veya karaciğer / sperm olmak için hazır olduğunuzda, yumurta vericisi killionkidneyhospital@gmail.COM
    Bugün bağışta bulunmaya hazır olduğunuzu biliyorsanız, acilen bağış ihtiyacım olduğu için hastanemize acaba bağışta bulunup satmak istiyorum.
    SADECE sağlıklı% 100 kişi sığar.
    Talebinizi: killionkidneyhospitala@gmail.com adresine yazın.
    derhal sizinle iletişime geçileceksiniz.

    Dr öldürülmesi.

    YanıtlaSil