12 Nisan 2014 Cumartesi

Yağlı Cilt Temizliği

Merhabalar.... 
Bu güzel cumartesi gününüze eşlik edecek güzel ve bilgi dolu bir yazı hazırlamak istedim. Biliyorum ki yağlı cilt derdinden mustarip olan bir çok insan var. Bende bunlardan biriydim ama artık değilim :) Bunun nedeninin yazısını da daha sonra uzun uzun yazacağım.
Yağlı cildin en önemli bakımı temizlik çünkü gözenekler yağ ürettiği için genişler ve bu gözeneklerin içleri dolup siyah nokta ve sivilce olur. İlk baş bunların olmaması için cildi günde 2 kez temizlemek gerekir.Sabah ve akşam cildin yağını kontrol altına almamız gerekir.
Temizleyici olarak köpük ve jel formundan temizleyicilerin tercih edilmeli. Kullandığınız temizleyicinin içinde salisilik asit, laktik asit,glikolik asit veya meyve asitleri olabilir. Bu asitler ciltteki yağı çok güzel bir şekilde kontrol altına alır. Cildi derinlemesine temizler. Bu temizlikten sonra da yüzünüzü evde herkesin kullandığı havluyla değil de tek kullanımlık kağıt havlularla silin bu çok önemli.Sivilce problemi de varsa yastığınızın kılıfını sık sık degiştirmeye özen gösterin.
 Birde temizleyiciden sonra tonik kullanmakta şarttır. Hem cildin pH dengesi için hemde gözeneklerin az da olsa küçülmesi için. Cildinizde aşırı hassasiyet yoksa hafif alkollu tonik tercih edebilirsiniz. Ama hassas ciltlerde yanma, kaşıntı, kızarıklık yapar.
Hafta da 1-2 kez de peeling uygulamak gerekir. Aktif sivilceleriniz varsa kullandığınız peeling granüllü (tanecikli) olmamalıdır. Çünkü bu tarz peelingler sivilceleri uyarır ve dağıtır. Hatta bence granüllü peelingi hiç bir cilt tipi uygulamamalıdır. Böyle bir peelinginiz varsa bunu vücudunuza kullanabilirsiniz.
Hafta da 1 defa da kil maskesi uygulayabilirsiniz.
Nemlendirici krem ihtiyaç duyduğunuz derece de uygulabilirsiniz genelde bu cilt tipleri ihtiyaç duymaz ama tabi isterseniz su bazlı, matlaştırıcı özellikli nemlendirici krem kullanabilirsiniz. Ama ilk baş önemli olan temizlik.
Sivilce problemini de gerçekten çok fazla yaşıyorsanız bir cildiyeye görünmenizde fayda var ben öyle yaptım mesela çok sivilce problemim yoktu ama yağlı cilt gerçekten zor. Bir cilt problemi karşısında kozmetik ürünleri bir kenara bırakarak dermokozmetik yani tedaviye yönelik ürün kullanmak şart.
Cildim yağlıyken kullandığım ve memnun kaldığım bir kaç uygun fiyatlı temizleyiciyi de göstereyim fikir olsun en azından (bu ürünleri dermokozmetik sınıfına koymuyorum yanlış anlaşılma olmasın) ;
Fotoğraf alıntıdır.
Unutmamalıyız ki cilt temiz olmadığı sürece yaptığımız hiç bir bakım, sürdüğümüz hiç bir krem işe yaramaz...
...Sevgilerimle...

1 yorum: